27 Nisan 2011 Çarşamba

Kışın Donmayan Tazawako Gölü ve Ejderhaya Dönüşen Aşıklar


Japonya’da Honshu’ya bağlı Akita vilayetinde Tazawako isimli kasabanın güzelliği dillere destandır. Muhteşem bir göle sahip olmasının yanında kışın bir cennete dönüştüğü söylenir. Kışın her yer karlarla kaplıyken açık havada sıcak kaplıcaya girmenin ayrıcalığını yaşayabileceğiniz söylenebilir. Tazawako Gölü’nün ise kışın hiç donmadığı söylenir. Gölün kıyısında yer alan altın renkli kadın heykeli ise ayrı bir hikâyenin öznesidir. Buna dair bir efsane vardır.


Bu heykelin, acıklı bir hikâyesi olduğunu söylerler. Burada yaşayan, Tazuko adında güzel bir kadın varmış. Gizemli bir sıvı içmiş ve bir büyüye tutulmuş. Bu gölü koruyan bir ejderhaya dönüşmüş. Sevgilisi Taru da, tıpkı Tazuko gibi Tahoda Gölü’nü koruyan bir ejderhaya dönüşmüş. Bu ayrı düşmüş sevgililer, kış geldiğinde bu gölde buluşur, birbirlerine aşklarını sunarlarmış. Onların, bu ölümsüz aşkı ve aşklarının sıcaklığı sayesinde hava ne kadar soğuk olursa olsun, bu göl asla donmazmış.


Yani o ikisi sadece birbirlerini sevmek istemişler. Ama aslında ayrı yerlerde yaşayan canavarlara dönüşmüşler.

Yaşanan bu zor hayat, iş koşulları ve yaşam şartları derken bir gün canavara dönüşmeyecek miyiz?



2 yorum:

koala dedi ki...

Daha sık yaz be Atilla. Beklediğim nadir adamlardan birisin, çok bekletme

Atilla Çelik dedi ki...

Merhaba sevgili Ozan,

Hayat o kadar farklılaştı kendi açımdan. Evdeki yoğunluklarım, iş hayatındaki bezginliklerim.. Geçen pazar günü evde 3 tencere yemek yaptım. Boru mu? :)))

Bazen tembel tembel uyuklamak istiyorum onca stres ve yorgunluk sonrası. Eskiden ne güzel zamanlar bulurduk. Şimdi bulamıyoruz bile ve bulsak da onu dinlenmeye harcamaya çalışıyorum zannedersem.

İlhamlar geliyor bazen ama zaman olmuyor. Zaman oluyor bazen ama ilham olmuyor. İki ucu boklu bir ruh ve zaman halindeyim yani anlayacağın :)

İnşallah yine yazmalarım devam eder demekten başka çarem yok. Teşekkürler o güzel sözlerin için.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails