19 Ağustos 2009 Çarşamba

Man Must Die – No Tolerance For Imperfection


Sırtımızı kambura çevirip bizleri inanılmaz strese sokan iş hayatıydı, yeni eve çıkmaktı, kafamı karıştıran bir çok problemdi derken hayatım için en önemli temel taşlardan ve anlamlardan biri olan müzik olgusuna son dönemlerde eskisi gibi yönelemiyorum. Müziği gerçek anlamda dinleyebildiğim anlar işten eve ve evden işe dönerken söz konusu oluyor. Bundan birkaç zaman öncesine kadar şirkette çalışırken bile müzik dinleyen biri olarak müziğin güzelliğine yönelimim geçmişe nazaran biraz daha düşmüş oluyor.

Genel durum bu aralar buyken, geçtiğimiz günlerde edindiğim bir albüm beni adeta çarpmış bulunuyor. İskoçya’nın ekstrem müzik arenasında fazla grubu yoktur ama uzun zamandır ilgilendiğim bir grup olan Man Must Die, 4 Ağustos tarihinde çıkardığı yeni albümüyle tüm adrenalinleri kalbime ve beynime saplamış durumda. İlk iki albümlerinde akıllara durgunluk veren Death Metal tarzıyla bizleri şaşkına çeviren grup, ilgili son albümüyle Teknik Death Metal sanatının adeta tüm inceliklerini bizlere yansıtıyor.

Kusurlar ve eksiklikler için her zaman söyleyebileceğimiz şeyler vardır. Ama söz konusu albümde hem liriksel hem de müzikal anlamda, albümün de adına bakarak eksikliklere karşı tolerans tanınmadığını anlayabiliyoruz. Müzikal gidişatın mükemmelliği kusursuzluk olgusunun altını çiziyor.

Her geçen albüm mükemmelleşen grup, insanüstü performansı ve teknik müziğiyle akıllara durgunluk verecek. Tabii ki Death Metal hayranları için…


Bu arada grubun adına takılmamak lazım. Mealen "insanlık ölmeli" anlamına geliyor. Tabii grup burada tüm insanlar ölmeli mesajını vermiyor, politik ve dinsel nedenlerden dolayı alınan kararlar sonucunda ortaya çıkan savaşlar ve meydana gelen ölümlerin neticesinde insan varlığına değer vermeyen odak noktalarının düşüncelerini ironik bir şekilde yansıtıyor.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails