31 Ağustos 2009 Pazartesi

Risk Taşımayan Akıl Transferi: Caner Erkin Galatasaray’da!


Galatasaray’ın geçtiğimiz ve bu yıl yaptığı akıllı transferlerinden bahsedecek değilim burada. Rakipleri fahiş bonservis bedelleriyle oyuncular alırken ve bir iki tanesi hariç onlardan yararlanamazken, Galatasaray’ın futbolcuların kalitesine nazaran daha uygun fiyata ve uzun vadelere öteleyerek gerçekleştirdiği transferlerin daha akıllıca, daha kaliteli olduğunu söyleyebiliriz.

Galatasaray’ın iki yıldır takip ettiği transfer politikasına baktığımızda, kaliteli ve yetenekli genç yerli oyuncularla deneyimli ve üst düzey yabancı oyuncuların bir araya getirildiği ve uzun süre birlikte oynayabilecek bir sistem takımının temellerinin atıldığını öngörebiliriz. Caner Erkin transferini de bu anlamda yorumlamak gerekiyor. Daha genç yaşında yurtdışına açılan ve 21 yaşındayken kiralanan oyuncunun, geleceğe yönelik olarak düşünüldüğünü söyleyebiliriz. Genç yaşına rağmen Caner’in tecrübeli bir oyuncu olduğunu kabul etmek gerekiyor.

Galatasaray’ın Caner’i kiralaması ileriye yönelik olarak hiç risk taşımıyor. Eğer gerekli performansı sergileyemezse kulübün kasasından bonservis bedeli çıkmayacak. Ama gerekli performansı göstermesi halinde, Galatasaray seneye bonservis bedeli ödeyerek satın alma opsiyonuna sahip. Galatasaray teknik ekibinin elinden geçecek ve Galatasaray’ın sahip olduğu içselliği kendi bünyesine katacak Caner Erkin gerçekliğinin yararlı olacağını ve futbolunu ileriye götüreceğini düşünüyorum.

Sercan Yıldırım transferi de gerçekleşirse, Galatasaray ileriye yönelik olarak oldukça etkili bir takım kurmuş olacaktır. Bu kadro takımı yıllarca taşıyacak ve ileriye yönelik planlamanın meyveleri tabaklarımıza koyulacaktır. Bu anlamda Galatasaray’ın birkaç yıldır belli bir plan dahilinde kadrosunu şekillendirdiğini ve geleceğin takımını kurduğunu görebiliyoruz. Bunlar "futbol ve planlama" adına olumlu, güzel şeyler.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails