23 Haziran 2010 Çarşamba

Hayatın Dönüm Noktalarında: Textures – Millstone


Hollandalı Textures grubu teknik ve melodik müziğiyle, sert ve tertemiz vokal geçişleriyle şahsına münhasır, çok özel müzik yapan isimlerden biri. Aynı zamanda benim için en özel gruplardan biridir. Onlara duyduğum sevgi tarifsizdir ve en ufak melodi geçişlerinden bile inanılmaz etkilenirim.

Grubun ikinci albümü ‘Drawing Circle’dan “Millstone” isimli parça teknik geçişleri ve hırslı yapısıyla beni benden alan önemli eserlerden biri. Video klip oldukça mütevazı olmasına rağmen anlatılmak istenenler başarılı bir şekilde vurgulanmış. Klipteki güzel balerinin ise hastasıyım. Teknik heavy müziğin, sanayileşmenin ve estetik-güzel balerinin uyumu bir araya getirilerek, hayatın kırılma ve kesişme noktalarına harika bir vurgu yapılıyor. Klipteki balerini bana getirene ise blogu hediye edeceğim. :)

Parça 1:53’ten sonra muazzam bir hal alıyor ve tekniğin dibine vuruluyor. Bu parçayı yolculuklarda dinlediğimde, ilgili anda tüylerim diken diken oluyor.

Şu grubun güzel sözlerine odaklandığımda bu denli dolu ve sağlam söylemlerin arka planda kalmasını izlemek üzücü. Ne de olsa zaman popüler devir. Söylemler saçma sapan olsa da aslolan eğlence diyorlar değil mi?

Hikaye..


MILLSTONE

Hala sabit, çabucak geçişler
Masumca
Bilinen yolların üzerinden çabucak yürümek
Ve dayanıklı olmak
Tuhaflık zarafetimdir
Sessiz kalan

Teselli, sarıldığımızda bir rahatlık
Parçalanmış oyunların hatırası
Bu eski namussuz çerçevede
İleriyi gören düşüncelerin taslakları
Lekelenmiş ve yıkanamaz durumda
İçine çekebilmek için gereken taze bir nefes

Kaleydoskop
Zirveyi açığa vuran
Ve dibe düşen

Zirve
Tırman ona
Renkli karışımları seyret
Düşeceğin zaman
Hepsi solup griye dönüşecek

Et ve kemik
Bu anı hatırlamak için kavra

Bir köşenin ardına gözlerini diktiğinde
Bekleyen birini göreceksin



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails