23 Temmuz 2010 Cuma

Masumiyetin Tesisi: Dark Suns

1997 yılında kurulan Alman Progressive Dark Metal grubu Dark Suns, söylemleri, huzurlu, karanlık ve dingin müziği ile en çok hoşuma giden değerlerden biridir. Kendine özgü ilginç müzikleri, huzur veren geçişleri, gaipten geliyormuş gibi kullandıkları gizli ses efektleri, kompleks müzik yapıları ve konsept yapıları ile saygı duyduğum Dark Suns, özellikle 2005 yılı yapımı ‘Existence’ albümü ile onlara bağlanmamı sağlamıştır.

Grubun vokalistliğini davulcusunun yaptığı ender gruplardan olan Dark Suns, oldukça temiz ve huzur verici vokal yapısı ile müzik ve söylemlerini birebir yansıtan bir ruha sahip.

‘Existence’ albümü ise aslında içeriğinde muazzam söylemler içerir. Konsept bir yapıdadır. Tüm parçalar birbiri ile bağlıdır ve bütün bir öyküden bahseder. Adından anlaşılacağı üzere varoluştan bahsedilir. Bu bağlamda bir bebeğin sıfırdan doğuşundan gelişimine kadar ilerler albüm. Bu çağrışımdan yola çıkarak büyüme evresini hayat ile paralel kılarak rüyalar, kişilik, kayboluş ve çözüm buluş şeklinde sonuca ulaştırırlar.

Her insan doğar, büyür, gelişir. Çocukluğun kendine has masumiyetini yaşar. Umut doludur. Ama dışarıdaki dünyanın yaşanması zor şartları bizi yavaş yavaş şekillendirir. Kâh hayata tutunuruz, kâh umudumuzu kaybederiz.


A Slumbering Portrait (Uyuklayan Bir Portre)

Bitmez tükenmez bir dünya
Bütün bir zaman boyunca vazgeçilen
Yağmurda düşen çocukları gör
Saf (ham) inanılmaz düşünceleri
Genç yaşam duvarlarında dans ediyor

Onların gözlerinin içine bak ve gör
Bir çocuktaki dengeyi
Hayaller düşmekten korur ve biliyorum
Endişelenmek için bir sebep yok
Ama dışarıda anlaşılması zor bir dünya var

Tüm zaman sonsuzdu
Kutsal içgüdülerin esin kaynağı neydi
Güçlü bir umutla ruhumdaki çocuğu besleyen
Gizli güçleri harekete geçiren arzum neydi
Beni oldukça genç hissettirecek sevinçlerimi beklediğim
(Başlangıcım sonummuş)


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails