13 Mart 2010 Cumartesi

Alter Bridge - Dağ Başında Bağırasınız mı Var?


Kulağınıza dolan melodiler sonrası bünyenizi garip bir enerji ve adrenalin kaplamıştır. İçiniz içinize sığmamaktadır. Duyduğunuz her nota parçası, kalbinizdeki yelkenli gemiyi güçlü ve ihtiraslı rüzgarlarla doldurmuştur. Önünüze çıkan tüm engeller rahatça aşılmaktadır. Bedeniniz; yelkenli geminiz, onu sıkı sıkı tutan, kaya gibi sert iradeli yapan; içinizdeki güçtür. Dağın tepesine çıkmış bağırıyorsunuzdur ya da içiniz huzurlu bir şekilde, sahilde denize taş fırlatma merasimine başlamışsınızdır.

Dünya çapında 30 milyon satan Creed grubunun vokalisti Scott Stapp’in Mel Gibson’ın “The Passion of the Christ” filminden etkilenerek solo projesine yönelmesiyle eski Creed artığı basçı Brian Marshall, gitarist ve söz yazarı Mark Tremonti, baterist Scott Philips; eski Mayfield Four ön adamı Myles Kennedy’i vokal görevine atayarak 2004’te 4 kişilik yapıyı oluşturur: Alter Bridge.

Hıristiyanlık teması üzerine takılıp kalan Creed (Scott Stapp demeli!) sonrası, Alter Bridge özgün bir yapıyla karşımıza çıkar. Artık Scott Stapp’in tek başına yörüngeyi çizdiği Hıristiyanlık temaları, yerini farklı liriklere bırakmıştır: Gerçeği aramak, içmek, cehenneme şahitlik etmek, gerçek ve enerjik gücü bulmak.



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails