10 Haziran 2010 Perşembe

Allah Belanızı Vermesin, Bitirdiniz Lan Beni: Flight of the Conchords


HBO’nun 2007 yılı yapımı olan Flight of the Conchords isimli dizi iki sezonuyla muazzam bir işe imza atmıştı. Jemaine Clement ve Bret McKenzie isimli iki arkadaşın başından geçen komik, absürd, hüzünlü, mahzun ve saçma olaylar örgüsünün oldukça garip bir şekilde aktarıldığı diziye ismini veren şey ise bu ikilinin gerçekte de bu isimde bir gruba sahip olmaları. Kökenleri Yeni Zelanda olan iki arkadaş acayip bir müzik yapmaktadırlar. Kendilerini Yeni Zelanda’nın en iyi dördüncü “guitar-based digi-bongo acapella-rap-funk-comedy folk duo’su olarak tanımlıyorlar. Yeni Zelanda aksanları ile direkt kendilerini belli ediyorlar ve sık sık Avustralya ile dalga geçiyorlar.

Dizide bu iki arkadaş çok fakirdir ve grup kurma hayalleri vardır. New York’un gecekondu denecek bir muhitinde hayata tutunmaya çalışmaktadırlar. Jemaine ve Bret’in muhabbetleri kırıp dökecek cinsten. Dizi boyunca tek bir normal muhabbet ve ruh hali bulamazsınız. Dizinin en güzel tarafı ise iki deli arkadaşın önemli bir olay olduğunda ruh hallerini hep acayip acayip müzik ve şarkılarla ifade etmeleri. Yaptıkları tüm parçalara kulak kabarttığımda daha önce böyle bir müzik işittiğime emin değilim. Çok çekici ve ilginç müzikleri var.


Manyak mı manyaklar. Eğlenceli mi eğlenceliler. Diziyi izlerken gece gece yatağımda gülmekten kıvranıp durdum ve krize girdim. Tüm dizi boyunca her şey absürd olduğu için neler olduğunu anlatma gereği duymuyorum. Çünkü normal tek bir karakter yok. Eğer diziyi bulabiliyorsanız muhakkak edinin bir yerlerden. Asla pişman olmayacak ve acayip eğleneceksiniz. Çok ama çok mutlu olacaksınız.

http://www.imdb.com/title/tt0863046/

Şimdi gelelim asıl bombaya. Dizinin ilk bölümünde Jemaine, partide gördüğü bir kıza aşık olur. Bu kız önceden Bret’in 6 ay beraber olduğu kişidir. Bret’i terk etmişti ve sıra Jemaine’dedir. Jemaine’ı da terk eder. Ve adamlarımız hemen akabinde şarkıyı patlatırlar. Muazzam bir performans, müthiş yarıcı sözler. Yok ötesi.. Ne yapın ne edin kesinlikle izleyin. Müthişler. Bayılacaksınız. Videoyu en aşağıya koydum. Şarkının en sonlarında yataktan düşüyordum neredeyse gülmekten. Sözleri de eşantiyon olsun..

I’m Not Crying

Kalbimi kıramazsın. O sıvı halde.
Seninle tanıştığımda eridi.
Ve gitmek için arkanı döndüğünde...
...bana bakma.

Ağlıyor muyum diye bakmak için dönme.
Ağlamıyorum.
Yalnızca yağmur yağıyordu.
Yüzümde yağıyordu.

Yanaklarımdan süzülen yaşlar görürsen,
Lütfen dostlarıma söyleme.
Ağlamıyorum.
Hayır, ağlamıyorum.

Ağlıyorsam da senin yüzünden değil.
Senin tanımadığın, ölmekte olan bir arkadaşımı düşündüğüm için.
Bu doğru, ölmekte olan.

Bunlar beni terk ettiğin için akan göz yaşları değil.
Sadece soğan doğruyordum.
Lazanya yapıyorum da...
Tek kişilik.

Ağlamıyorum. Hayır!
Gözüme toz kaçtı biraz.
Hoşça kal derken geçtiğin yoldan.

Elimi tutmak için yanımda olmayacaksın diye ağlamıyorum.
Bilgin olsun, göz yaşı bezimde yanma var.
Beni böyle bıraktığım için üzülmüyorum.
Sadece gözlerim bugün biraz terli.

Etrafta hep seni aradılar bugün.
Aramayın dememe rağmen seni aradılar.
Bunlar üzüntü değil, sevinç göz yaşları.
Sadece kahkaha atıyorum.

Aşk denen bu masada oturmuş,
hayatın cilvesine bakıyorum.
Nasıl oluyor da girdiğimiz bu çatallı yol...
...bıçak gibi kesiyor?

Ağlamıyorum!
Ağlamıyorum!



4 yorum:

Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum dedi ki...

Abi şimdi nefesini tut, postundaki ilk resme bak, hani en tepedeki ve söyle;

Sağ taraftaki adam Gökhan Zan değil de kim?

Atilla Çelik dedi ki...

Jemaine 'Gökhan Zan' Clement!

Ahahahhaahahha cidden yahu, ikizi gibiymiş. :)))) Bir de izlemen lazım. Öyle daha fazla koparsın. :)

Manuel Calavera dedi ki...

Dizinin hayranlari artiyor :) Bence kult bir dizi ve ilk sezonun DVD'si koleksiyonda :D... 2.sezonu da bi sekilde bulup izledim hayraniyim bu ikilinin :) Asil bir bolumde "barbara" ve "brabra" muhabbeti var muhtesem. yok yok hepsi muhtesem

Atilla Çelik dedi ki...

Bence de her bölümü kesinlikle muhteşem.. Muhabbetler bitiriyor zaten. Uzattıkça uzatıyorlar ya.

Bir muhabbete bayılmıştım. Jemaine sevgilisi ile buluşuyor. Kızın eski sevgilisi Bret de yanlarında. Öncesinde bunun garip olup olmayacağını uzun uzun konuştuktan sonra restaurantta bunun devamını getiriyorlardı hani. Jemaine garip olmaz bu derken akabinde Bret'i garip be diye kovuyordu. Bret de çıkarken son paramı ördek yemeğine verdim, eve gelirken ördeği paketleyip getirir misin falan diyordu. Oralarda yarılmıştım.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails