14 Ocak 2010 Perşembe

Kamelot - One Cold Winter's Night

Progressive Power tarzındaki müziğini senfonik öğelerle besleyen Kamelot kendi tarzında en beğendiğim grupların başında geliyor. Son albüm The Ghost Opera’yı aylarca kulaklarımdan düşürmemiştim. Vokalistleri Roy Khan ise tam anlamıyla mükemmel bir ses. Bir grubun müziği bir vokal ile bu kadar güzel örtüşebilir. Grup Amerikalı ama Roy Khan Norveçlidir. Opera eğitimi aldığını söylemekte fayda var. Norveç Oslo’da verilmiş meşhur “One Cold Winter’s Night” isimli DVD’lerinden birkaç parçalık kuple…

İlk videoda Epica’dan tanıdığımız Simone Simmons Roy Khan ile düet yapıyor. Epica’nın grup olarak ismini Kamelot’un ‘Epica’ isimli albümünden aldığını ve Simone’nin deli bir Kamelot fanı olduğunu belirtelim.

Epica Türkiye’ye konsere geldikten sonra Simone ile bir röportaj yapılmıştı. Türkiye’de unutamadığı anısı sorulduğunda şarkıyı seslendirirken seyircilerin arasına girdiğinde erkeklerin ona deli gibi sarkmasını ve dil atmasını anlatmıştır ki ayrı bir Taksim muhabbeti çıkar bundan. :)








3 yorum:

ali anıl şahinci dedi ki...

koyduğun videoları göremiyorum ama eğer albümdeki konser kayıtları ise, simone sahneye çıktığında seyircinin coşkusu sadece dinlerken bile etkileyici. sağlam grup...

Atilla Çelik dedi ki...

Evet, canlı DVD kayıtlarından koymuştum.

benimben dedi ki...

Mükemmel bir grup. Kamelot'u ilk Don't you Cry'la dinleyip aşık olmuştum vokalin muhteşem sesine. On the Coldest Winter Night ise hayatımın dönüm noktası olan bir zamanın parçası. hani her zamanın bir parçası olur ya, bir buçuk yıl önce hergün bu parçayı dinliyordum.

simone'a gelince, gahpeciğin sesi de çok güzel kendisi de. örnek aldıkları grup şahane zaten :) sahnede ne kadar yakışıyorlar beraber. müziği coşkuyla dinlemek böyle bir şey olsa gerek!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails