21 Ocak 2010 Perşembe

Nevermore - Believe In Nothing

Edgar Allen Poe’nin kuzgununu bilirsiniz. Kendisine sorulan her soruya “Nevermore” cevabını verir. Başlangıçta Power/Thrash ve akabinde Groove/Progressive Metal tarzında müzik yapan Amerikalı grup sahip olduğu elamanlar, birbirinden değerli eserleriyle Edgar Allen Poe’nin yargıçlığını yapıyor lirikleriyle adeta. Hayatımın orta yerine oturmuş enfes gruplardan biridir. Riffleri ve güçlü, akıcı müziği ile tam bir enerji deposudur.

Vokalist Warrel Dane opera eğitimi aldığı için sesini oldukça etkin bir şekilde kullanıyor ve en iyi Heavy vokalistlerinden biridir. Gitarist Jeff Loomis ise kendisini kabul ettirmiş virtüöz bir gitaristdir.

Ekte olan parçaları ise bildik Nevermore kalıbı çizgisinde olmakla birlikte hafif parça türüne girecek bir parçasıdır.


2 yorum:

the_Q dedi ki...

bence metal dünyasındaki en komplike grup.özellikle jeff loomis in gitar tekniği mükemmel,warrel dane ise yorum yapmıyor sadece solo albumundeki let you down şarkısını öneriyorum:)

Atilla Çelik dedi ki...

Warrel Dane'in solo albümü mükemmel. Pek beğenmeyenler de var gerçi ama ben bayıldım. Amazondan orjinal getirtmiştim. Dediğin gibi Nevermore çok komplike bir grup. Jeff Loomis ise apayrı bir şey. Blogda geçmiş sayfalarda Loomis'in Jato Unit parçasını koymuştum. Muazzam bir performans.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails