18 Mart 2010 Perşembe

Symbyosis - Müziğe Öyküleri ve Hayalgücünü Eklemek


1998 yılında Fransa’da kurulan grup, kendine özgü, modern Death Metal stiliyle dikkati çekmektedir. Söz konusu özgünlük; progressive, teknik altyapıyla atmosfer barındıran tonlar ve yer yer karanlık melodilerle etkisini gösterir. Bu özgünlüğün derinliklerinde, bahsedilen fantastik hikayelerin etkisinin olduğu söylenebilir.

2000 tarihli debut albüm “Crisis”in ardından, 2005 yılında ikinci ve son albümleri “On The Wings Of Phoenix”i yayınlarlar. Her iki albüm, konsept yapısı ve fantastik dünyadan sundukları hikaye örgüleri ile dikkati çeker.

Enstrüman hakimiyetinin had safhada olmasının yanı sıra, teknik yapının hatasız senkronizasyonlarla sağlanması grubun kalitesine işaret etmektedir. Bazen elektronik sesler ve bayan vokal duymak mümkün olabilmektedir. Ama müzikal alt yapı kendine özgü ve kalite koktuğu için, söz konusu ender elektronik sesler hiç rahatsız etmeyip, kendisini arka planda gizlemeyi çok iyi başarır. Gitarlardan ustalık kokusunu alamamak imkansız.

Son albümleri iki CD’den oluşmaktadır. Grafik ve dizayn açısından kalburüstü sanatı görebilmek mümkündür. Bu açıdan, anlatılan fantastik hikayenin konsept yapısına birebir uygunluk söz konusudur.


Hikaye Thanos Krallığı’nda geçer. Ana karakterler; yaşam zincirindeki egemenliği elinde bulunduran Neil, dünyaya veba yayan Venom ve Neil’in eşi Ophelia. Ölüm ve yaşam arasındaki mücadelenin izlerine şahitlik edilir. Venom, yapacağını yapmıştır ve Neil, eşi Ophelia’yı kurtarmalıdır. Bu mücadelenin yanı sıra, Neil, kendi içinde bazı konuları sık sık sorgulayacak, ölümsüzlük fikrini aklında tutacaktır. Mücadele ve sorgulamaların sonucunda, bir çok gerçeğe ulaşmak, hayat-ölüm dengesini iyi kurmak, ölümsüzlükten feragat etmek ve Thanos Krallığı’nın şampiyonu Venom’ı alt etmek gerekecektir. Karanlık güçlerin de etkisinde olan Neil, Thanos egemenliğinde çok acılar çekmiş, işkenceler yaşamış ve çıldıracak raddeye gelmiştir. Hikayenin devamı “On The Wings Of Phoenix” eserindedir.


Elemanların görüntüleri Heavy Metal ile kel alaka. Bu da Fransızların duruşları itibariyle Heavy Metal'e uzak, ama ruh itibariyle içten, samimi, sadece müzik eksenli ve felsefe yönünde hareket eden yönüne delalet ediyor. İmaj hiçbir şey müzikal altyapı, bilgi ve aktarılmak istenenler her şey diyorlar. Bazı parçalarında klasik müzik etkilerini ve Beethoven ilhamını (yazının sonundaki video) duyumsamak mümkün. Bazı parçalarındaki kadın vokal ise müthiş bir etki yaratıyor.


Web siteleri TEK kelime ile şaheser. 3D ile yapılmış ve dizayn mükemmel. Sol tarafta son albümün official bölümü, sağ tarafta ise grubun official bölümü yer alıyor. 3D görüntüler harika yapılmış. Kesinlikle incelemenizi öneririm. Adres şöyle:

http://www.symbyosis.com/



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails