4 Şubat 2010 Perşembe

Steve Vai - For The Love Of God

Steve Vai'nin bir klasik olan For The Love of God parçasının senfoni eşliğinde icrası. Vai'nin çalış stili yavşakçadır ama derindir. Ankara'daki canlı performansını çıplak gözlerimle izlediğim için kendisini şanslı sayanlardanım.





10 yorum:

Adam dedi ki...

Bu derece büyük virtüöz olmasına rağmen inanılmaz mütevazi, güzel insan. Hiç sevmediğim ibanez tonlarını bile sevdirmiştir bana.
Konser DVD'si için http://www.amazon.com/Visual-Sound-Theories-Steve-Vai/dp/B000TV1STM

siriusjames dedi ki...

Facebook'taki like butonunu aradı gözlerim diyeyim, en iyi öyle anlatabilirim herhalde kendimi :) Malmsteen'le Vai'nin tekniklerini çok sevmem ama yine de güzel parçaları var gerçekten.

Adam dedi ki...

Eklemeden duramadım. Her ne kadar sevmeyeni çok olsa da, Malmsteen'i ben çok severim. Hatta Malmsteen gibi çalabilmek isterdim.

http://www.youtube.com/watch?v=KsR_SQG2_l0&feature=PlayList&p=7461903334DABC04&index=6

Atilla Çelik dedi ki...

Bu piyasadaki değerli adamlar bellidir aslında. Bazıları beğenilir, bazıları beğenilmez ama bunlar sanatlarını kabul ettirmiş insanlar. Joe Satriani, Malmsteen, Steve Vai, Jason Becker, Axel Rudi Pell, Impellitteri, Eric Johnson gibi. Tabii ben bunların yanında hatta bu isimlerden daha çok James Murphy, Jeff Loomis gibi isimleride dahil edebiliyorum. Bu adamlarda hastalıklı bir ruh hali var. Çok etkili çalmalarını geçiyoruz, o ruhu ve duyguyu nereden buluyorlar, onu sorguluyor insanoğlu.

Normal olmamalarından buluyorlardır. Arıza olmalarından. Yoksa başka türlüsü zor..

Adam dedi ki...

Gitar çalmaya azmettiğim zamanlarda saolsun hocam bana kendi Fender'ini vermişti. O gazla Satriani, Malmsteen, Vai gibi piskopat adamların dvd konserlerini almıştım. Lakin motivasyon yerine moral bozukluğu yaptı. Küstürdüler beni gitara :)

Atilla Çelik dedi ki...

:)

Jason Becker dinlediniz mi hiç?

Altitudes parçası özellikle. Bir de Rain parçası . :)

Adam dedi ki...

Kesinlikle çok iyi her iki parça da. Gitara böylesine duygu verebilen ender adamlardan. ALS hastalığına yakalanmış olması ne kötü.
Becker ve Ray Vaugan bence müzik dünyası için büyük kayıplar.

Atilla Çelik dedi ki...

Evet. Maalesef böyle kötü bir durum oldu. İyi olan müzisyenlerin başına muhakkak kötü bir şey geliyor nedense. Bizlere de üzülmek kalıyor.

Adam dedi ki...

Ben bir de Ritchie Blackmore'a üzülürüm. Deep Purple zamanlarında yaptığı işlerden sonra sanki "amaan bundan sora pek sallamıcam bişeyi" der gibi çekildi köşeye. Gerçi sırf eski günlerin hatrına Blackmore's Night falan da dinlerim ama eski Ritchie değil tabi.

Atilla Çelik dedi ki...

Ritchine amca maalesef Candice Night ile vecde erdikten sonra kayboldu gittik. Kaybettik kendisini :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails