9 Şubat 2010 Salı

Telli Arabam ve Kara Şimşek


Çocukken Kara Şimşek Kit’im vardı. En sevdiğim oyuncaktı. O zamanlar Kara Şimşek delicesine izlediğim bir diziydi. Hele o müziği yok mu? Gün boyu saatlerce efektini yapardım. Ama en çok da tuvalete girdiğimde. Bazen sırf Kara Şimşek’in jeneriğini söyleyebilmek için dakikalarca tuvaletten çıkmazdım. İnanılmaz bir mutluluktu.

Bu hayranlığın üzerine bana Kara Şimşek Kit alınınca, ki arabaya bağlı demir bir çubuk vardı, o çubukla sürüklüyorduk arabayı, nereye çevirirsek oraya gidiyordu Kit’im, o an dünyanın en sevinçli çocuğu bendim. Çubuğun tutuş yerini direkt yuvarlak yapmıştım ve direksiyon tadını veriyordu. Her gün 2-3 saat Kit’imle dolaşırdım.


O mutlu, ben de mutluydum.

Öyle seviyordum ki onu…

Keşke konuşabilseydi derdim, bazen konuştuğunu hayal ederdim.

Kara Şimşek konuşuyordu da, benim Kit’im neden konuşmuyordu ki!

Hatta babama “Baba, bana konuşan Kit alsana” demiştim. Babam ise bu ne diyor dercesine bön bön yüzüme bakmıştı. Neden öyle baktığını anlayamamıştım o zaman. Bir bildiği varmış demekki.

4 yorum:

Knock Knock dedi ki...

RTL'de modern versiyonunu izledim.
Aynı kit değil, aynı tat değil. Bugün artık bize konuşan araba o kadar da inanılmaz ve büyüleyici gelmiyor. Yapay zeka ve daha pek çok konu hakkında öylesine genişledi ki algımız, sıradanlaştı bugün için Kit. Ama o zamanlar, gerçek bir efsaneydi, benim için de :)

Atilla Çelik dedi ki...

İşin ilginç tarafı çocukken bize efsane gelen, müthiş iz bırakan şeyler büyüdüğümüzde daha farklı görünüyor. Şu an izleseydim Kara Şimşek'i aynı duygularla izler miydim bilmiyorum. O zamanların teknolojisini o yıllarda düşününce ilginç geliyordu. Ama ya şimdi?

Belki de bundandır keşke hiç büyümeseydik, dünyaya tohumlar gibi serpilmeseydik ve hep çocuk kalsaydık diye yer yer düşünmemiz.

Adam dedi ki...

Hey gidi günler...
Teyplerin içindeki elektrik motorlarını sökerdim oyuncak KIT yapıcam diye. Çocuk aklı işte. Az dayak yemedim bu yüzden :)
Geçen yıl yeni versiyonunu yaptılar. Bu sefer transam yerine ford mustang vardı KIT olarak. Lakin aynı havayı veremediği için tutulmadı ve 2. sezonu çekilmedi.

Atilla Çelik dedi ki...

O zamanların çocukluğu gerçekten bir farklıydı. Düşünsenize, 80'ler denen şey damga vurmuştu bir döneme. Hala da anılır. Kara Şimşek de bunun en önemli öğelerinden biri. Böyle bir diziyi Michael Knight'sız yapmak haliyle pek etkili olmayacaktı. Hem 80'lere damga vurmuş arkadan uzatılan saç modeli furyası hakimken. :)

80 Gençliği diyorduk. Sonra 90 dedik. Ama zaman o kadar çabuk geçiyor ki artık 2000 gençliği de var. Zamanı gelince onlar da 2000'ler diyecek. Ama o kadar çok şey var ki hangi birinden bahsedecekler. Belki de o yüzden 802ler bir başkaydı. Daha az, daha öz ama daha naif.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails