10 Nisan 2010 Cumartesi

En Delikanlı Kahraman Red Kit Kahraman!


Oyların %23’ünü alan Red Kit en delikanlı kahraman. Var mı itirazı olan? Hiç sanmam! Yıllar yılı Daltonlar’ın önünden girip arkasından çıkan, hem de bunu geyik ötesi Düldül ve uyuşuk Rin Tin Tin ile başaran, silahını sıkarken gözlerinde nefret ve öfkenin en minik ifadesi dahi bulunmayan bir delikanlı bu. Öyle bir delikanlı ki, delikanlılığından ömür boyu evlenemeyecek bir zattır kendileri. Tek bir kadını öpmüşlüğü dahi yoktur. Yakalamadığı haydut kalmayan, kendi gölgesine bile sıkan delikanlının bir kadın karşısında kıpkırmızı olması ve kendisine yavşayan hatunlardan arkasına bakmadan kaçması delikanlılık kitabının ilk maddelerindendir. Yahu bildiğin süt gibi delikanlı. Günahsız, saf.. Kadın tadı nasıldır, onu bile bilmeyen. :) Yalnız değilsin olum! Ama duygu sömürüsü yapma her bölüm bitişinde. Alırım ayağımın altına. Kaçarsan tüm hatunlardan tabii ki zırvalarsın, "ben yalnız bir kovboyum" diye. Deyyus seni!


Oyların %21’ini toplayan Wolverine’imiz de ikinci en delikanlı kahraman oldu. Hani sansar adı verilen bir mahlukatın delikanlı abi modunda dolanması ayrı bir konu. Sansar tırnaklarından ilhamla ellerinden çıkardığı keskin bıçaklarla kötülüklerin karşısında az durmamıştır. Kendisinden küçüklere yavşamayacak ve sübyancılık yapmayacak kadar delikanlıdır. Süt tadındaki Rogue’ya asla yavşamaması ve ona bir koruyucuymuş gibi yaklaşması dahi ne kadar kalender bir abimiz olduğunu kanıtlamaya yeter.


Ve oyların %13’ünü toplayan Kimmeryalı barbarımız Conan da üçüncü en delikanlı kahraman. Doğruya doğru. Girdiği her macerada muhakkak bir hanım kızımızın tadına bakan, şarapsız yapamayan ve bunu bir hayat düsturu belleyen cengaver parçasının Red Kit’den daha delikanlı olduğunu söylemek pek adilane olmazdı. Serde dibine kadar barbarlık olsa da Conan çok delikanlı bir adamdır. Masum insanlara kötülük yapmayacak, kadınlara el kaldırmayacak ve yardıma muhtaç masum kişilerin yardım isteklerini asla ret etmeyecek kadar has delikanlıdır. Akilonya Kralı olduktan sonra oğluyla bir hapishanede esir düştüklerinde oğlunun çekinerek “baba, bize yemek verirler mi acaba?” sorusuna “oğlum, eğer acıktıysan acıktığını söylemek ayıp değildir,” diyerek son noktayı koymuştur. Neymiş? Eğer misafirlikteysek, acıktıysak utanmayacağız. Ev sahibinin dolabında ne varsa silip süpüreceğiz. Hele şarap varsa hiç affetmeyeceğiz. Kızına dokunmak yok ama!


Şimdi oyların %11’ini alan Örümcek Adam en delikanlı dördüncü kahraman olmasına oldu ama ne bileyim, delikanlılıkla aynı safhaya koyamıyorsunuz kendisini. Belki de Toby McGuire ve Kirsten Dunst kardeşimize bela okumamız lazım! Örümcek Adam aslında delikanlı karakter sayılır ama o üniforması yok mu? Oğlum, delikanlı adam daracık tayt giyer mi lan? Yakışır mı erkekliğe? Ne lan öyle, karı gibi sağa sola ağ atıp artistlik taslıyorsun New York sokaklarında? Senin yüzünden New York gökdelenlerinin temizlikçi işleri kazan kaldırdı. Gökdelen camlarını mundar etmişsin lan. Her taraf örümcek ağı anasını satayım! Namaz kılan bir kahraman olman bile taytının ayıbını temizlemez! İstediğin kadar güsl al olum!


Superman, Hulk ve Texas da dörder oy alarak delikanlılık sahnesinde yerlerini aldılar. Olum diğerleri gibi delikanlı değilsiniz işte. Halk ne dediyse o!

Bak şimdi Superman kardeşim. Öyle ben de Kripton’dan gelsem, mermi gözlerime bile işlemese, uzayın derinliklerinde uçabilsem, benden gayri delikanlı olmazdı. Herkes delikanlılık yapar o meziyetlerle. Erkeksen Red Kit gibi ete kemiğe bürün, Conan gibi salt insan olmanın kaslı gücünü sergile. Kurşun değmezken artistlik taslamak kolay tabii.

Ya Hulk! Bi git allahıse. Yeşil renge bürünen delikanlı mı olurmuş lan? Her öfkelendiğinde sağı solu kıran, dökene delikanlı mı derlermiş? Bir de kendine geldiğinde anadan üryan kalman gerekirken parçalanmış elbiseyle arzı endam eylemiyon mu, ona kopuyorum işte. Üzerime giydiğim kıyafetlerle şu anki boyutumun 4-5 katı olsam üstümde eşya kalmaz ulan! Hadi oradan!


Texas, kusura bakma kardeş. Red Kit varken sana içinden boncuk çıkan şey yemek düşer. Hem ne o saçlar öyle karı gibi! Nıcık nıcık nıcık.. Git, saçlarını kestir, öyle gel ankete. Baş baş..

Zagor ve Kızılmaske aslında çok delikanlı adamlardır ama neden bu kadar az oy almışlardır sorgulamak lazım. Bir kere Örümcek Adam’dan daha delikanlılardır. Zagor’un şanssızlığı belki de yanında Çiko gibi keranecilerle dolaşmasıydı. Ama Kızılmaske abimiz öyle mi ya? Adam bi çakardı yumruğu, alamet-i farikası kuru kafa izini bırakırdı. Hastasıydım abimin. Ama dur hele. Olum sen de kıpkırmızı daracık tayt benzeri şey giyiyon lan! Anlaşıldı şimdi neden delikanlılığının sallantıda olduğu. Püüü!


Mandrake! Senin babanı bile sevmezdim. O kocaman şapkanla, çakallığınla gözüme hiç girememiştin. Adam diğilsin lan!

4 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

Çelik Blek'te sıkı adamdır aslında. Texas'ın listede dereceye girememesi üzüntü verici

LLuvia dedi ki...

Arkadaşım her ne kadar conan kazansın diye açtıysan da bu anketi benim oy verdiğim en delikanlı kahraman Red Kit kazanmış oylamayı. Allahın sapık Conan'ının delikanlılıkla işi olmaz ona delikanlı diyen bana yaklaşmasın. Hani derler ya bacı ayağı... diye Conan da öyle işte. İlk korurum sonra götürürüm. Bu mu arkadaşım delikanlılık? Bakınız Red kit'e kurtardığı hiçbir kadına yan gözle bakmış mıdır? O da yakışıklı karizmatik çekici ama esas DELİKANLI!

Kızılmaske, mandrake, zagor, texas bizim zamanımızda pek yoktu ondan bilemedim delikanlılıklarını. Oy alamamaları da bundan olabilir diye düşündüm. Wolverine ve örümcek adam yeni nesil kahramanlar, sadece iyiler ama delikanlı değiller gözümde. Hulk ise çok vahşi yani insan gibi değil. Superman ise zaten insan değil :) Anlayacağın şu listede bi delikanlı Red Kit idi onu da halk bulmuş çıkarmış:P Tebrik ediyorum ve yeni anketini bekliyorum :)

Atilla Çelik dedi ki...

@Jordi Metal

Şaka bir yana Çelik Bilek Texas'ı az okumadım. Yeni nesil kahramanlardan ziyade eski nesil kahramanların adamıyım şahsen ben. Conan'dan Texas'a kadar. Tommiks bile okumuşumdur ama ona delikanlı demek çok güç olacağı için koymamıştım listeye :p Hatta eskiden bi ROM vardı. Hastasıydım. Bir Conan bir ROM'un üzerine tanımazdım. ROM'un Darkonlarla mücadelesi müthişti.

@Lluvia

Anketi Conan kazansın diye değil, millet ne düşünüyor diye açtım. :) Conan adı üstünde barbar. Ama barbar olmak delikanlı olmamak değildir. Conan'ın tek kasının ölçüsünü dahi bilecek bir adam olaraktan Conan'ı hatun manyaklığı için sorgulamamak lazım. Adam tee çağlar öncesinde yaşamış, en vahşi dönemler, kadınların hepsi onun o çelik mavisi gözlerine bitiyordu. Kurtardığı kadınların hepsi onun kucağına oturmuşsa ne yapsın o adam. İnek kendini bağlamazsa boğa hiç bağlamaz! Hahahahahaha.

Şaka bir yana, kendisini yenemeyen hiç bir erkeğe kendisini vermeme yemini eden Red Sonja bile zamanı gelince Conan'ın kucağına oturmak istemiş gibi olmuştur. Ama Red Sonja bu, her seferinde Conan'ı terslemeyi bilmiştir. O durumlarda Conan'a çavuşunu sevmek kalmıştır. :))))

Eralper dedi ki...

Oylama için geç kaldım sanırım ama benim favorim her zaman Kızılmaske'dir. Kendi sonunu bile bile soyunu kötülerle mücadeleye adaması bile başlı başına bir delikanlılıktır.
Yeni nesil karakterlere ise kahraman demek biraz fazla cömert davranmak demek bana göre. Bir kere hepsinin süper özellikleri var. Eee, ben de uçabilsem üç beş kahramanlık ben de yapardım.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails