19 Ocak 2010 Salı

Neden Kıydılar Brucella'ya?


Brucella’yı ilk olarak 7-8 yaşındayken tanıdım. O zamanlar onun hakkında hissettiklerim çok farklıydı. Çocukluğumun mitlerindendi. Tek bir filmini bile görmemiştim. Sadece kulaktan dolma bilgilerim vardı. Bu bilgilerden yola çıkarak kendi kendime efsane yaratırdım.

Brucella kim mi?

Bruce Lee canım… Ne bileyim, o zamanlar herkes Brucella derdi, öyle söylerdi, ufak abim de Brucella derdi. Ya da Buruçle derlerdi. :)

Dünyanın en güçlü adamıymış. İnsan değildi galiba. Kurşun geçirmiyormuş. Asla öldürülemiyormuş. Yeryüzüne öyle bir varlık hiç düşmemiş daha önce. Çok pis adam pataklarmış. Hatta öyle ki, ölümünün, bir uçurum başında onlarca kişi tarafından sıkıştırılıp sayısız kurşun darbelerini yemesine rağmen yıkılmayıp en sonunda o uçurumdan aşağı denizin sert kayalıkları üzerine düşerek gerçekleştiği söylenmişti.

Çok üzülmüştüm.

Brucella’dan ne istiyorlardı ki?

Brucella ne yapmıştı onlara?

Neden öldürmüşlerdi Brucella’yı?

Delikanlılığa sığar mıydı?

Öyle üzülmüştüm ki… Herkes Brucella’yı anlatsın isterdim.

Büyük adamdı Brucella.

Ne adamı yaa, adam bile değildi, bu dünyaya ait olmayan, insan olmayan bir varlıktı.

4 yorum:

TA dedi ki...

o kadar büyüktü ki bir filmde öldüğünde aynen filmde öldüğüne inanmıştık.arkadan kahpece öldürülmüştü:) galiba o filmde brucelee nin nasıl öldürüldüğü anlatılıyordu. ama isminin bruce olması maalesef burukluk yaratıyor.

TA dedi ki...

bruce lee filmlerde çok az konuştuğu için bir büyü yaratmıştı etrafında.kimdir necidir nasıl adamdır :) galiba ayakları konuşuyordu:)

bruce lee

çeki çen

çek noris

efsanler arasındadır.

birde yılan stili,kaplan pençesi,kedi pençesi efsaneler arasındadır.hele o kedi ile yılanın bir kapışması varki unutulur gibi değil.:)

Erdal Güngör dedi ki...

Bruce Lee'nin kendisi geliştirdiği bir dövüş tarzı var Jeet Kune Do,doğru söylemek gerekirse dövüşten öte,bir felsefe.Çoğu kişi Bruce Lee'nin Waşington Üniversitesinin felsefe bölümünden mezun olduğunu bilmez,eşine hediye ettiği kolyenin içine yazdırğı kelimeler efsane olmuştur "using no way as way,having no limitation as limitation"

Gençliğimin idoluydu ve hala öyle,o yıllarda green hornet adlı bir tv dizisi vardı hiç kaçırmazdık sonra bir kaç sinema filmi çevirdi.Okul açtı ve Jeet Kune Do ile uzak doğu felsefe dersleri veriyordu,öğrencilerinin arasında Steve Mc Queen,James Coburn,Karim Abdul Jabbar gibi yıldızlar vardı.1971 yılında Piere Berton ile yaptığı röportajlarını ekliyorum,iyi seyirler ;)

http://www.youtube.com/watch?v=uXOtmhA6Nvw

http://www.youtube.com/watch?v=RRdTJi0v3fQ&feature=related

Atilla Çelik dedi ki...

Teşekkürler Erdal. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails