21 Şubat 2010 Pazar

Ark – Missing You


Rock/Heavy piyasasını az çok yakından takip edenler Norveçli vokalist Jorn Lande’ı yakından tanırlar. Bünyesinde yer aldığı bir çok albümü o harika sesiyle süslemekte, ruh katmaktadır. Her ne kadar karakter anlamında önemli sorunlar yaşasa da. Masterplan, Beyond Twilight, Mundanus Imperium, Millenium, Vagabond gibi projelerde sesini duyduğumuz Jorn Lande’nin kalbimdeki en önemli projesi tartışmasız Ark’tır.

Ark 1999 yılında Ark, 2001 yılında Burn The Sun isimli iki albümüyle çok önemli iki eser bırakıp 2002 yılında dağılmıştı. Geçtiğimiz Aralık ayında tekrar bir araya geldi grup. Burn The Sun isimli eserleri uzun süre dinlediğim harika bir albüm olmuştur. İç dünyamı garip yolculuklara çıkarmış harika eserlerden biridir. İşte bu albümde “Missing You” diye bir parça vardır. Daha ilk dinlediğimde beni darmadağın etmişti. Jorn Lande’ın kullandığı o muhteşem sesi, parçanın son 3 dakikasında adeta kendinden geçmesi, coşması, sesinin sınırlarını zorlaması anlatılır gibi değil. Şarkı içine monte edilmiş o muhteşem sesler de cabası.

Ark elemanlarının ilginç bir özelliği var. O da virtüöz gitarist Yngwie J. Malmsteen'ın albümlerinde yer almaları ve çalmaları. Bu durum yeteneklerinin üst seviyeliğini anlatmak için yeterlidir zannedersem.

Ark dediğim zaman aklıma her zaman önemli dostlarımdan olan Seyhan gelir. Ona gelsin bu 9 dakikalık efsane ölümcül parça.


I don't know you anymore
Behind the shell lies something wounded
Have you found your superman
And does he fit your master plan
I feel it hard to search for something new

I sent you a letter
I thought it be better than calling you


2 yorum:

Dreamtime dedi ki...

I love youuuuu.
sağol anam makbule geçti :=)

Atilla Çelik dedi ki...

Mi tuu anam :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails