26 Şubat 2010 Cuma

Dünyaya Nefreti Getiren İnsanoğlu


İnsanoğlu yüzyıllardır medeniyetler kuruyor. Sıfırdan inanılmaz teknolojilere ulaşıyor. Daha 30 yıl önce hayal gözüyle bakılanlar artık gerçeğin ta kendisi. Dünyanın hakimi olmuş insanoğlu. Sevgisi de var kederi de, nefreti de var öfkesi de..

İnsanoğlunun ruhu yeri gelince sevgi işi, yeri gelince nefret işi.. Medeniyetler kurulup çıkarlar çatışmaya başladıktan sonra kavga ve savaşlar eksik olmadı yerküre üzerinden. İlgili teknolojik gelişmeler sadece insanlığın yararları için değildi. En büyük paralar silah sanayisine harcandı. En büyük teknolojik gelişmelere kitlesel ölüm silahlarında ulaşıldı.

Dünyaya savaşı, nefreti, öfkeyi getiren insanoğlu.

Yüzyıllardır nefret ile dünyayı yöneten ve kasıp kavuran insanoğlu..

İnsanoğlunun nefret ile beslendiğini ve dünyaya cehennemi getirdiğini Morbid Angel’ın Hatework isimli parçasından daha iyi anlatabilecek ne olabilirdi? Yerküre üzerinde duyulabilecek en ürkütücü ses, diyaframdan, inanılmaz bir göğüs kafesi gücünü içeren. Yıllar boyu bu sesin üzerine çıkabilecek başka bir ses de duymadım. Savaşın, terörün, cehennem ve nefretin ta kendisi.. Birebir çağrıştıran..

Ölümü çağırıyoruz..

Dünyadaki ürkünç ruh halini ilgili video oldukça iyi yansıtıyor.


Hatework

Hatework.......
Bringer of doom
Hatework......

What I have in store
What has the devil got to do with it
I'm brewing my toil
So the brimstone comes this way

Nightwork......
My life's work
Nightwork......world in flames

This calls for fire
This is a call for ruin
We will be departed
Leave the rot so lonely

Hatework.....
Bringer of doom Hatework........and the turmoil comes.....
Hatework......
My work
Hatework.....and the earth's left burning

I call death....death is answering me


2 yorum:

LLuvia dedi ki...

Benim için biraz sert bir parça. Klibi de kalbimin dayanamayacağı kadar asap bozucu. Her patlamada neden diye düşünüyorum. O kadar anlamsız ki insanın kendi yaşadığı Dünyaya ihaneti. Neden neden neden neden !!! Delirdim

Atilla Çelik dedi ki...

Belki de cümle içinde gizli. Medeniyet kurmak demek medeni olmak anlamına gelmiyor. Hırs ve açgözlülük insanoğlunun bir parçası. Eğer ki "çıkar" denen şey çatışıyorsa işte o zaman bu tür aptalca patlamaları yaşıyor yerküre.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails