8 Haziran 2010 Salı

Küller ve Kar – Ruh İyileştirici


Ashes and Snow..

Daha izlemeye başlar başlamaz altın rengi su kütlesinin üzerindeki teknede bulursunuz kendinizi. Tekne usul usul ilerlemektedir. Suyun ışıltısı, manzaranın büyüleyiciliği, fillerin görünümü karşısında diliniz tutulur. "Ben daha önce asla böyle bir şey görmedim" diye kalakalırsınız öyle. Gözlerinize inanamazsınız. Soluğunuz kesilmiştir bir kere ve daha önce asla girmediğiniz sihirli bir dünyanın içine girmişsinizdir bile.



Bu anda bana gelirsen,
Dakikaların saat olur,
Saatlerin gün,
Ve günlerin bir ömür olur.


Barışçıl yaşam tutkunu olan Kanadalı fotoğraf sanatçısı Gregory Colbert’in bu muhteşem belgesel eseri akıllara durgunluk verecek bir şaheser. İlgili videoyu izlerken kendinizi kaybediyorsunuz. Daha önce hiç şahit olmadığım görüntüler, Ken Watanabe ve Laurence Fishburne’ün enfes ve sarsıcı hikaye anlatıcılığı, Lisa Gerard ve Patrick Cassidy’nin büyüleyici, atmosferli, ilgili görüntülere tamamen oturan müzikleri ile neye uğradığınızı şaşırırsınız.


Kesinlikle abartmıyorum. Yıllar boyu onca şey izledim, yüzlerce, binleri aşkın film, sinema izledim ama bunun gibisini daha önce hiç görmemiştim. DVD’yi koyar koymaz daha ilk saniyesinde bir insan çarpılır mı?

Her şeyi hatırlayacaksın. Her şey öncesi gibi olacak. Zamanın başlangıcında, gökyüzü uçan fillerle doluydu. Her gece gökyüzünde aynı yere yatıyorlardı. Ve bir gözleri açık hayal kuruyorlardı. Eğer gece yukarıdaki yıldızlara bakarsanız bir gözleri açık uyuyan fillerin ışıldayan gözlerini görürsünüz.

Bakarsınız ki, gökyüzünde yıldız sandığınız şey aslında filin ışıltılı gözlerinden başka bir şey değil. Belgeseldeki şiirsel yapı ve sözler tarifi imkansız bir haz.


İşin en inanılmaz tarafı ise tüm görüntüler üzerinde oynanmış, sahtecilik yapılmış gibi bir his uyandırmasına rağmen hiçbir kolaj ve montajın kullanılmamasıdır. Tamamen orijinal ve gerçek bir çalışma. İmkansız bir güzellik saklanmış bu çalışmanın özünde. Gördüğünüz görüntülerin size sayısız şeyi çağrıştırma özelliği söz konusu.


Su ve kum hareket eder.. Onlarla beraber canlılar.. Muazzam bir uyum.. Muazzam bir senkronizasyon.. Kifayetsiz kalan kelimeler.. Bir yandan müzik, bir yandan şiir, doğallık, müthiş bir görsel şölen, bütünleştirilmiş sihirli görsellik, enfes görünümler..

Huzurlanmak ve sihirli bir dünyaya mı düşmek istiyorsunuz? Diken diken olmak? Daha önce hiç görmediğiniz bir cenneti yaşamak? “Ashes and Snow” bekler sizleri…


Tüy ateşe
Ateş kana
Kan kemiğe
Kemik iliğe
İlik küllere
Küller kara..



Belgeselden kısa bir görüntü..

3 yorum:

serpiltk dedi ki...

merhabalar

söz konusu belgeselin bir çok video görüntülerine ratlamıştım..ama belgesel olduğunu bilmiyordum..çok ilgimi çekmişti..nasıl temin edebilirim..adı nasıl geçiyor..bilgi verirseniz çok memnun olurum....iyi günler...

Atilla Çelik dedi ki...

Merhaba,

Bu DVD'nin orjinal ismi Ashes And Snow. Orjinal DVD olarak satılmıyor zannedersem. İnternet ortamından arayarak indirebilirsiniz. Misal şu linklerden ulaşabilirsiniz.

http://www.filesonic.com/file/61820701/Ashes_And_Snow-KML.TRSub.DivXTeam.Net.BuRoCK.part4.rar
http://www.filesonic.com/file/61820681/Ashes_And_Snow-KML.TRSub.DivXTeam.Net.BuRoCK.part3.rar
http://www.filesonic.com/file/61815559/Ashes_And_Snow-KML.TRSub.DivXTeam.Net.BuRoCK.part2.rar
http://www.filesonic.com/file/61815537/Ashes_And_Snow-KML.TRSub.DivXTeam.Net.BuRoCK.part1.rar

Eğer belgeselden belli bir bölümü izlemek isterseniz aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:

http://www.dailymotion.com/video/x9qw13_kuller-ve-kar_creation

serpiltk dedi ki...

bilgi için çok teşekkür ederim...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails