1 Eylül 2009 Salı

Karizma Adamdı David GINOLA…


Bazı futbolcular vardır. Dünyanın en iyi topçusu değillerdi ama karizması, ağırlıkları ve sahada akıp gitmeleri ile kalplerimizde derin yer edinmişlerdi. David Ginola da benim için ayrıca irdelenmesi gereken bir futbolcuydu. Hatta sadece futbolcu olduğunu söylemek bile hakaret ile eşdeğerdi. Tamamen ayrı bir dünyada takip edilmesi gerektiğini düşünürdüm.

İngiltere Premier Ligi’nde adından fazlasıyla söz ettiren karizma ötesi Fransız oyuncumuz; Newcastle United, Tottenham Hotspur, Aston Villa ve Everton’da oynamıştı. Sihirbaz gibi oyuncuydu. Hangi bölgede olursa olsun topa bir sihirbaz gibi hükmetmesi, rakiplerini rahat bir şekilde ekarte etmesi ve hemen ardından attığı muhteşem gollerle bizleri mest etmişti. Özellikle Tottenham ve Newcastle forması altında attığı unutulmaz golleri hala hatırlıyoruz. Newcastle formasıyla 5-0 kazandıkları Manchester United maçında attığı golün tadı hala damaklarımdadır. Ruh hastası golünü en aşağıdaki videoda takip edebilirsiniz.

İngiltere semahlarında French Finesse lakabıyla tanınan adamımız, sol ayağını raket gibi kullanır, sağ ayağıyla kaleciyi perişan eden goller atardı. Aston Villa’da oynadığı dönemde kiloları nedeniyle hocasıyla takışmış, attığı bir gol sonrası formasını çıkarmış ve kaslarını(!) sergilemiştir.

Sahadaki duruşu ve karizması bile futbol takibatımda önemli bir yer edinmiştir. Hani derler ya kız olsaydım diye, o hesap. Fakat onca yeteneğine rağmen Fransa Milli Takımı’nda sadece 17 maç oynayabilmesi kafamda soru işaretleri bırakmıştır. Aime Jacquet’nun büyük turnuvalarda onu milli takıma seçmediğini biliyoruz. Söz konusu turnuvalara izleyici olarak katılan bayanlara büyük haksızlık yaptığını düşünüyoruz Jacquet’nun. Yoksa onun formasını kapan Youri Djorkaeff’i bacaklarından mı vursaydık? Ya da Ginola oğlanımız dik kafalılığının semeresini çok mu çekti milli takımda.
Asi bir çocuktu ve sapık gollerin adamıydı.

Artist gibi bir topçuydu. Öyle de oldu. 2002 yılında futbolu bıraktıktan sonra aktörlüğe de soyundu. Futbolculuğunda artistti ve futbolu bıraktıktan sonra cümle aleme kanıtladı bunu. Buradan oynadığı filmleri görebilirsiniz: http://www.imdb.com/name/nm1601112/

Ginola ağabeyimizin namı Trabzon semalarını bile aşmıştır. David Ginola marka gömleklerin satışına Trabzon’da bile el atılmıştır: http://www.davidginolatrabzon.com/

Özledik be seni Bülent Karpat deyimiyle Jinoyylaaaa…


Ginola'nın Peter Schmeichel'ı şebeğe çevirdiği meşhur golü aşağıdaki videodan muhakkak takip edin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails