14 Mayıs 2010 Cuma

Ölü Gölde Stres Atmaca


Karadenizli bir insan olarak İç Anadolu’nun köylerine hiç alışık olamadığımı ve bana çok çorak, kuru geldiğini söyleyebilirim. Bugün işten sonra havaların ısınması, yorgunlukların artması ve iş stresinin çoğalması neticesinde ölü-canlı ayrımı yapmadan bir göl kenarında mangal berimizde, biralar elimizde, oltalar belimizde her ortamdan keyif almaya bak düsturunun peşindeydik. Sinekler bize pike yapmaktan, balıklar oltamızı ziyaret etmemekten, kurbağalar vıraklamaktan vazgeçmese de midemizi bira ve mangal sucuklarıyla doldurmasını iyi becerdik. Günün sonunda ise mayışıklığın dip boyutlarındaydık. Bir adet tost ekmeği yetmezmiş gibi üstüne kocaman ikili ekmeği de mideye indirmemin sonucunda tarumar oldum.


Mekanımız ise artık eski havasında olmayan Çankaya ilçesine bağlı Mühye Köyü’nün göletiydi. Eskiden büyük ve güzel olan gölet, çok fazla boğulma olayının yaşanması sonucunda hafriyatların yığıldığı bir mekana dönüştürüldü. Artık vuslat Gölbaşı’nın güzel bir mekanında çadır zevki yapmaya kaldı. Gün sonunun boş zararı balık tutamamak olsa da güzel karı oldukça lezzetli sucuklarla dolu midemiz oldu. Bana kalan da an itibariyle mideme oturan ağırlığı maden suyuyla bertaraf etmek. Biz de iyice Hıncallaştık iyi mi?


Günün ana fikri şudur. Mekan ne olursa olsun hayattan keyif almaya bakmak lazım. İnsan isterse bir çöplükte dahi eğlenebilir.

Kerataları ben çekince bana yer kalmadı

6 yorum:

buster dedi ki...

Süpermiş abi ya.. Çok özeniyorum böyle arkadaşlıklara. Mangalda sucuk tadı bir başkadır hani.

"Çöplükte eğlenebilir" bunu bir yere not ettim, günü gelince kullanacağım.

Not: Arkadaşlığınız bozulursa bir şey olursa bilesin ki benim kem gözlerimdendir =)

Atilla Çelik dedi ki...

Arkadaşlarım iş arkadaşları. Normal şartlarda şirket dışında bir şey paylaşamıyoruz. Birlikte bir şeyler yapmıyoruz. Çünü herkesin kendince hayat sorumlulukları var. Arada böyle anlarda bir araya gelip stres atmaya, kafa dağıtmaya çalışıyoruz işte. Böyle bir şey. :)

brk dedi ki...

off off off! afiyet olsun demekten başka bişi aklıma gelmio ağzımın suyu aktı ama sucukları görünce...

sağdan 3 dedi ki...

Yakında Türkiye'nin dört köşe ve ortasından bu konuya siber balıkçılar akın eder. Saygı ve sevgiler.

Sağdan üçüncü çekecek :)

Dreamtime dedi ki...

Oh süper.Gez bakalım diyeceğim de Angara da nereyi gezeceksin değil mi? :D

O sucuk ekmekler boğazında kalsın emi!

Atilla Çelik dedi ki...

Töbe yareppi, ölmemi mi istiyon? Çok istiyosan canım feda olsun. Sen istemişsin çok mu?

:)))))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails